Blik op hulp

Angst bij kinderen reduceren met filmpje over corona

Angst bij kinderen reduceren met filmpje over corona
april 09
10:32 2020

Kinderpsychologen Anke Klein en Annelieke Hagen, lieten een Duitstalig filmpje over coronavirus vertalen naar het Nederlands. Zij hopen zo een bijdrage te leveren aan het reduceren van angst en zorgen bij kinderen in deze tijd.

Nieuw leven

Kinderen zien in het filmpje hun nieuwe leven in de coronacrisis en krijgen handvatten om zich minder zorgen te maken. De korte getekende video is gemaakt door twee Duitse wetenschappers. “Door onze vertaling is deze animatievideo nu ook in het Nederlands te zien voor alle kinderen en hun ouders”.

“Als onderzoekers willen we in deze tijd heel graag iets voor kinderen doen”, zegt Anke Klein, die zowel voor de Universiteit Leiden als het Leids Universitair Behandel en Expertisecentrum werkt. Als kinderpsycholoog en orthopedagoog is zij gespecialiseerd in angst bij kinderen van 6 tot 18 jaar. “Wat we vooral belangrijk vinden is om betrouwbare informatie te delen en handvatten te geven volgens de laatste wetenschappelijke inzichten”.

Video speciaal voor kinderen

“Voor volwassenen is best veel goede informatie over corona op internet te vinden, maar nog weinig voor kinderen”, zegt Klein. “Nu is er ook een video speciaal voor kinderen in het Nederlands, over kinderen die zich zorgen maken over corona en zich vervelend voelen omdat ze thuis zitten zonder hun vriendjes”. Het filmpje biedt kinderen aanknopingspunten en hulp voor structuur in de dag.

Angst en zorgen bij kinderen over corona en wat je kunt doen

De Duitstalige versie van het animatiefilmpje is inmiddels goed voor 26.500 views sinds 25 maart. Daarin wordt verwezen naar een Weense Youtube-video met een algemene uitleg voor kinderen over corona. Deze video heeft al meer dan 1 miljoen views en is nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Corona uitgelegd voor kinderen

Het belang van begrijpelijke communicatie met bijzondere doelgroepen over coronavirus en de maatregelen die daartegen genomen zijn, wordt steeds breder onderkend. Eerder publiceerde Taal voor Allemaal ook al een brochure over het communiceren met laag taalvaardige mensen over de corona-uitbraak.

Interessant artikel? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en mis nooit meer iets!

Mee discussiëren over dit en andere artikelen kan in onze LinkedIn-groep.

Soortgelijke artikelen