Blik op hulp

SKJ scholing: aanvullende cursussen en congressen

SKJ scholing: aanvullende cursussen en congressen
februari 15
15:09 2021

SKJ geregistreerde jeugdzorgwerkers moeten na hun registratie aanvullende bij- en nascholing volgen om aan de benodigde punten te komen. SKJ scholing kan uiteenlopende vormen aannemen. E-learning, supervisie, intervisie, cursussen, opleidingen en congressen kunnen allemaal registerpunten opleveren. Of onderwijs gezien wordt als SKJ scholing, hangt er echter van af of het geaccrediteerd is door SKJ. De scholing moet tenslotte een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deelnemende jeugdzorgprofessionals.

SKJ scholing verschilt

Herregistratie is voor verschillende soorten professionals verschillend geregeld. Zo is de scholing voor hbo opgeleide jeugd- en gezinsprofessionals rechtstreeks door SKJ zelf geaccrediteerd. Voor NIP of NVO-geaccrediteerde (ortho)pedagogen en (kinder)psychologen verloopt accreditatie via NIP / NVO. Hun punten worden dan in het register van NIP/NVO bijgeschreven en vervolgens door SKJ overgenomen. Niet-NIP/NVO geregistreerde Masterpsychologen en -pedagogen krijgen rechtstreeks van SKJ punten als NIP/NVO punten heeft toegekend. Alle informatie vind je op de site van SKJ.

(Online) congressen

Een populaire vorm van bij- en nascholing zijn (online) congressen. Een groot aanbod hiervan kun je bijvoorbeeld vinden op de website van het Euregionaal Congresburo. Zij organiseren normaal gesproken congressen in Utrecht en Eindhoven. Zolang er corona heerst, vinden hun scholingen echter helemaal online plaats. Deelnemers krijgen een hele maand toegang tot de on-demand videocolleges van de sprekers. Na afronding krijgen deelnemers een bewijs van deelname. Ook worden hun registerpunten voor de gevolgde SKJ scholing bijgeschreven via de website van SKJ.

(Online) cursussen

Behalve congressen, kunnen ook cursussen, opleidingen, e-learnings en trainingen geaccrediteerd zijn als SKJ scholing. Het Centrum voor Educatie en Supervisie is bijvoorbeeld een vooraanstaande aanbieder van onderwijs voor werkers in de jeugdzorg. Op hun website vind je alle informatie over dit onderwijsaanbod, zowel op open inschrijving, als in-company.

Vragen over SKJ scholing

Heb je vragen over opleidingen die kunnen leiden tot SKJ registratie of wil je meer weten over SKJ scholing en hoe herregistratie werkt? Wend je dan rechtstreeks tot SKJ. Je krijgt daar de meest recente en precieze informatie over jouw situatie.

Interessant artikel? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Mee discussiëren over dit en andere artikelen kan in onze LinkedIn-groep.

Soortgelijke artikelen